Hitta din inre livskompass

Du har alltid haft en inneboende känsla för vad som är rätt eller fel för dig. Känslor som berättar om du känner dig tillfreds med en situation eller inte; oavsett om du är på rätt plats eller inte; om du och andra är sanningsenliga eller inte. Kanske kan du komma ihåg hur du som barn ifrågasatte en del beteenden eller krav som omvärlden hade men som inte verkade vettigt för dig.

[tweetshareinline tweet=”Redan innan dess, som nyfödd, var du helt i kontakt med vem du var, hur du kände och vad du ville. ” via=”no”]Du krävde och förväntade dig att dina behov och önskemål skulle tillgodoses och du var också öppen och litade på dig själv och andra och du älskade villkorslöst. Du agerade från din inre sanning och väsen, utan något ego inblandat. Men med tiden förlorade du kontakten med din inre kompass, liksom de flesta andra, för att kunna fungera i världen du behövde ”följa spelreglerna” och stängde av din inre kompass-din emotionella GPS för att bli accepterad och smälta in.

[tweetshare tweet=”Och sakta men säkert förlorade du kontakten med din sanna känslor och önskningar” via=”no”]Och sakta men säkert förlorade du kontakten med din sanna känslor och önskningar-med din inre röst-medan ditt ego var formade en självbild som du ansåg lämplig, funktionell och godtagbar. Tyvärr lever de flesta av oss genom vårt ego eller efter egna och andras livslögner, till skillnad från att leva i kontakt med ditt sanna jag, Jag är säker på att du känner till kända, duktiga människor som begått självmord. Oavsett hur framgångsrika dom varit i världen, kunde de inte få kontakt med vem de var, på en själsnivå, och finna glädje i livet.

 

Vart man än tittar, kommer du att hitta personer, myndigheter och institutioner som talar om hur du ska leva ditt liv: hur man beter sig med familj , vänner, partners och kollegor; vad man ska ha, köpa, äta och se ut; och vilka känslor som är acceptabla eller inte, vilka du har rätt att uttrycka och dela, och vilka du bör förneka eller undertrycka. Detsamma gäller för dina önskningar, mål och ambitioner.

Det tog mig större delen av mitt liv för att inse vad jag var här för att göra. Jag var för upptagen med att försöka få en ”karriär”, bygga en ”verksamhet” och skaffa ”kompetens” för att fungera i samhället och i världen. Men oavsett hur roligt det var att lära sig och göra alla dessa sake så gav ingen av dem mig meningsfullhet och tillfredsställelse och den glädje som jag känner nu, att veta vad mitt syfte är och ha klarhet om vad jag vill i livet-att hjälpa andra att få klarhet om sitt eget liv syfte.

Rulla till toppen