I dag tar inte bara OS-idrottsmän, hollywoodstjärnor och näringslivets höjdare hjälp av coaching. Trenden har även nått företagare, arbetslösa, idrottsmän, långtids- sjukskrivna, småbarnsmammor, visionärer, artister och vanliga Svenssons.

Själv har jag funderat en del på varför Coachingen slår igenom så starkt just nu. En förklaring är antagligen dagens stora behov av att utforska den egna identiteten, självförverkligandet och de existentiella frågorna. Att ha mat på bordet, en partner att älska och ett jobb att gå till är långt ifrån tillräckligt. Förr var det exempelvis helt okej att ha ett jobb som var hyfsat så länge som det betalade bra. I dag vill vi känna att timmarna på jobbet även är meningsfulla och ger glädje. Numera är det även helt okej att gå till coachen.

Coachingen eller Hjärnskrynklandet”, som besöken hos dessa professionella yrkesmän kallades för bara några år sedan, är idag något att imponera med på jobbet: “Vad lärorikt det måste vara! Vilka insikter har du fått om dig själv?” kan mycket väl bli en kommentar vid kaffeapparaten.

En annan aspekt som har skapat ett behov av Coaching är den ökade pressen på oss medborgare. Vi förväntas att vara supermänniskor, på jobbet och på fritiden. I kaoset av en familjens alla måsten och krav dagis hämtningar, fritidsaktiviteter, omformulerade tjänstebeskrivningar på jobbet så kan Coaching kännas som en räddare i nöden. Coaching kan användas till att fokusera på rätt saker, fatta rätt beslut och upptäcka nya möjligheter.

Coaching behövs också pga den ökade konkurrensen i yrkeslivet. Idag krävs inte bara utbildning och bra referenser för att nå framgång i karriären. Lika viktigt är ett starkt “Jag AB”. Man behöver en egen, personlig varumärkesstrategi, och uttänkta marknadsförings- och investeringsplaner för sig själv. Det svåra är att hitta svaret på dessa komplexa frågor: “Hur kan jag förädla mina personliga talanger och stärka mitt varumärke?” och “Vilka investeringar kan jag göra i mig själv för mer personlig framgång åren framöver?”. Många tar hjälp av coacher för att hitta svaren.

Power Coachen! Vill DU bli Coachad!
Av Själens Krigare / Kjell Haglund

Min Coaching bygger på en effektiv och funktionell metod som ser till hela människan och till hela människans livssituation, där jag ställer utmanande frågor och individen har alla svar, det stimulerar individen till en inre trygghet och god självkänsla och stärker individens förmåga att ta ett eget ansvar för sitt liv, utifrån detta kan sedan individen se alla möjligheter i detta och ta ut riktningen på sitt liv.

Min Coaching innebär att frigöra en individs fulla potential för att kunna nå de mål och det liv som önskas, vilket innebär att det  ökar möjligheten att se sammanhang och ger nya perspektiv samt stimulerar ett positivt tänkande.

Individens mål och intressen står i centrum samt att individen själv har alla svar på sina utmaningar inom sig, men att jag utmanar med olika frågeställningar och stödjer individen i att dels hitta sina svar, dels våga förverkliga dom.

Med Ljus o Kärlek Kjell 

Kontakt: Mail: [email protected]   Tel: 0733 280 590

 

Rulla till toppen